11-05-10

Weekendje citytrip: cultuur en gastronomie op hotel in Venetië

Tip: binnenkort loopt in Venetië opnieuw het jaarlijkse Filmfestival Venetië 2010, met dit keer Quentin Tarantino als juryvoorzitter, dat beloofd! Raadpleeg ook zeker eens deze reisgids Venetië, boordevol handige tips en weetjes!

Buitengewoon weekendje weg: op hotel in Venetie

hotels venetie

Venetië is een van de meest populaire citytrip bestemmingen in Italië en misschien wel in de wereld. Eigenlijk zou iedereen die geïnteresseerd is in cultuur, oude architectuur en heerlijke weekendjes weg van huis, minstens één keer een paar dagen op hotel in Venetie moeten verblijven. De stad op het water, uniek in zijn soort, laat u volop genieten van levendige grachten en kanalen, prachtige historische gebouwen, klassevolle winkels en een stuk of wat musea van wereldklasse. Venetie lokt het hele jaar door mensen van over de hele wereld, toeristen en zakenreizigers, die steevast versteld staan over het ruime aanbod aan geschiedenis en cultuur in deze wonderbaarlijk mooie stad. Het gevaar bestaat dat Venetie op een dag grotendeels onder water zal komen te liggen (soms zie je beelden van een onder water gelopen San Marcoplein), men doet er dan ook alles aan om dit historisch erfgoed tegen een mogelijke zondvloed (door stijging van de zeespiegel én door verzinking van de stad zelf) te voorkomen. Snel daarheen dus!

hotels venetie

De hoogtepunten in Venetie zijn onmogelijk op één hand te tellen. Er is het centrale San Marcoplein met de gelijknamige basiliek, het Dogenpaleis en de Campaniletoren. Er is het Canal Grande, de hoofdader van de stad en altijd gonsend van de bedrijvigheid, er is de Rialtobrug die twee van de grootste stadsdelen (San Marco en San Paolo) met mekaar verbindt, er zijn de gondeltochtjes, de Brug der Zuchten, en nog zoveel meer. Hieronder geef ik u een korte schets van enkele van de interessantste musea in Venetie.

Als je op hotel Venice centre komt vooral voor musea, moet u zeker en vast beginnen met het museum met Marciano. In deze galerie, krijgt u een prachtig uitzicht over Venetie en de San Marco basiliek. U ziet hier eeuwenoude manuscripten, fragmenten van oude mozaïeken, antieke tapijten, enz.. Simpelweg een onvergetelijke ervaring!

hotels venetie

Het Museo Correr is gewijd aan de ontstaansgeschiedenis van Venetie en voorziet in een ruime weergave van historische voorwerpen en prachtige kunstwerken. Als u geïnteresseerd bent in schilderijen, mag u dit museum zeker niet overslaan tijdens uw week-end Venise. U vindt hier Venetiaanse schilderijen uit de 13e tot 16e eeuw. Ook de schoenencollectie voor vrouwen is interessant (tot 500 jaar oud), alsook de diverse sculpturen. Museums als dit maken uw weekendje op hotel Venedig zo mogelijk nóg interessanter.

Tijdens uw verblijf op hotel Venecia, is het ook aangewezen een bezoek te brengen aan het archeologisch museum, met een erg belangrijke collectie Romeinse en Griekse sculpturen. Een andere must voor als u in Venetie bent is het Peggy Guggenheim Museum, met een uitgebreide collectie moderne kunst. Het is gelegen in het Palazzo Venier dei Leonii en ondergebracht in luxe appartementen. Hoogtepunten van het museum omvatten werken van Picasso, Kandinsky en Pollock. Ook de Galleria dell'Accademia is beslist de moeite waard tijdens uw verblijf in Venecia en stelt grote meesterwerken uit de 14e tot de 18e eeuw tentoon van de hand van wereldberoemde artiesten zoals Bellini, Giorgione, Rosalba Carriere en Picasso.

Uw weekend in Venice is niet compleet zonder een bezoek aan het Naval Museum, met artefacten van historische vaartuigen. Andere interessante musea die je niet mag missen wanneer je geniet van een weekendje op hotel Venise zijn het Museo di Storia onder Naturale, het Ca Pesaro Museum en de Scuola Grande di San Rocco.

Venetie biedt zoals gezegd natuurlijk veel meer dan enkel musea. Zo zet je best o.a. ook het Dogenpaleis (Palazzio Ducale) op je lijstje van absolute must-sees. Een aantal hotels in Venetie bieden speciale kortingen voor een bezoek aan dit gebouw. Ook de San Marco basiliek, is ten stelligste aan te rarden, net als een gondeltocht op het Canal Grande, wat een heerlijke manier is om voor een avondje vertier, erg romantisch vooral.

hotels venetie

Joepie! Ik mag op citytrip naar Venetië!!

Zonet van mijn baas fantastisch, razend interessant nieuws te horen gekregen: ik mag vanwege goede prestaties de laatste maanden gratis en voor niks op citytrip naar Venetië!!! Ik mag zelfs mijn vriendin meenemen en kiezen in welk van de vele hotels in Venetië we gaan verblijven! Het weekendje staat gepland voor begin juni, ik kijk er echt enorm naar uit, geen van ons twee is daar ooit al geweest, schijnt fantastisch de moeite te zijn! Ik hoop op een hotel Venise aan het San Marcoplein, zijn wel wat duur meestal, maar 't is toch op kosten van de baas!

Lees meer over Venetië in mijn vorige posts: Venetië bezoeken

Tip: nadat je Venetië hebt bezocht kun je ook eens in een van de hotels Londen overnachten, een compleet andere ervaring maar minstens zo leuk!